A csepeli önkormányzat folytatja kiemelt beruházási projektjét, az út-, járda- és csapadékcsatorna-építést a kerületben.

Illusztráció - Csepelivaroskep.hu

A Királyerdő úton már javában folynak a munkálatok a Hollandi út és a Szentmiklósi út között. Hamarosan a Repkény utca és Medve utca egy szakaszát is megépítik.

A csepeli önkormányzat folytatja kiemelt beruházási projektjét, az út-, járda- és csapadékcsatorna-építést a kerületben. A Királyerdő úton már javában folynak a munkálatok a Hollandi út és a Szentmiklósi út között. Hamarosan a Repkény utca és Medve utca egy szakaszát is megépítik. A csepeli önkormányzat megbízásából a beruházás bonyolítója a Csepeli Városfejlesztési Kft., a kivitelező cég a Gerulus Kft. A projekt részleteiről Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója számolt be lakossági fórumon a Királyerdei Művelődési Házban. Az eseményen részt vett és válaszolt a lakók kérdéseire Bercsik Károly és Zupkó János is, akik az érintett területek egyéni képviselői. 

Elhangzott: a kivitelező cég a munkálatok megkezdése előtt kamerás állapotfelvételt készít az útépítéssel érintett utcákban annak érdekében, hogy utólag ne legyenek viták a lakók és a kivitelezők között. Az állapotfelvétel során a ház utcafronti homlokzatát, a kerítést, a járdát és a ház előtti zöldfelületet mérik fel. Kérik a lakókat, hogy a beruházás ideje alatt a hulladékszállítás zavartalan működése érdekében az érintettek a házszámukat tüntessék fel a kukákon, így a kivitelező mindig a jelzett ingatlanok elé tudja visszahelyezni a hulladéktárolókat. Egyben a lakók türelmét is kérik az építkezés ideje alatt, mert a munkálatok bizonyos zajjal, felfordulással járnak.

A Királyerdő úton már folynak az építkezések a Hollandi úttól a Szentmiklósi út felé haladva. A Kövecses utca és a Hollandi út között 881 méteren építik meg az utat 5-6 méter szélességben. Elkezdik a csatornaépítést akár két szakaszon is az időjárástól függően. A Kövecses utca és a Tihanyi utca között 1635 méteren készítik el az utat átlagosan 5 méter szélességben. Megépítenek 89 víznyelőaknát és 89 szikkasztó blokkot. A Királyerdő úton összesen 950 méter járdát, 830 méter csapadékvíz-csatornát, 22-23 tisztító aknát és 13 vízelnyelőt készítenek.

A Repkény utcában március végén kezdik el a munkálatokat a Makkos utca felől haladva a Kökörcsin utcáig. 460 méteren aszfaltozzák le az utat, valamint építenek 24 víznyelőaknát, 24 szikkasztó blokkot, az utca jobboldalán pedig részlegesen járdát. A Medve utcában várhatóan április közepén látnak munkához. A Méhes utca és a Sáska utca közötti szakaszán 187 méter utat, kilenc víznyelőaknát, 206 méteren csapadékvíz közcsatornát és az utca két oldalán részleges járdát építenek. Az Uzsoki utca és a Sáska utca közötti részén 560 méter utat, 663 méteren csapadékvíz közcsatornát és kétoldali részleges járdát készítenek. A lakossági fórumon sokan jelezték, hogy az érintett területeken szeretnék megőrizni az eredeti zöldfelületet. A projekt vezetői ezért újból átnézik a terveket és igyekeznek a kéréseknek megfelelően végezni a beruházást.

A munkálatok során folyamatos kapcsolatot tartanak a lakókkal, hogy az esetlegesen felmerülő problémákat gyorsan és kulturáltan rendezzék. Ezek érinthetik az ingatlanok megfelelő megközelíthetőségét, a zöldterület helyreállítását, a hulladékszállítást, az építkezés során keletkező károk megtérítését.

A kivitelező Gerulus Kft. részéről Vígh Antal Rókus hívható a 06-30-883-8528-as számon, email címe .
Forrás: csepelivaroskep.hu